Lugeja: Maxima sunnib müüjad aegunud toitu välja ostma

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vorstiriiul Ümera Maximas.
Vorstiriiul Ümera Maximas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

«Kuulsin juhuslikult oma tuttava müüja käest, et tähtaja ületanud kaupa Tartu Maximas mitte ei hävitata, vaid müüjaid, kes vastutavad riiulite eest, sunnitakse seda välja ostma,» kirjutas portaal DzD.ee toimetusele üks lugeja, kes ei soovinud oma nime avalikustada.

Maxima poeketi pressiesindaja Erkki Erilaiu sõnul tõesti töötajad vastutavad teatud müügisaali osade eest ja sellist süsteemi kasutavad enamik jaemüüjaid nii Eestis kui ka teistes maades. «Kuid töötajatel ei lubata osta säilivustähtaja ületanud kaupu,» kinnitas Erilaid. Pressiesindaja sõnul kuulub kaup märkega «kõlblik kuni» tähtaja möödumisel hävitamisele, aga kui kaubal on märge «parim enne», siis hinnatakse see alla ja pannakse müüki.

Erilaid ei soovinud vastata küsimusele, kas kauplus peab arvet, kelle vastutusel olevatel riiulitel kaup kõige enam aegub.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles