Kas tulevikus võivad reisijad terve lennu vältel elektroonikat kasutada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukis
Lennukis Foto: Dreamstime / ReisiGuru

Üks on kindel - kui kunagi tuleb päev, mil lennukis võib terve lennu iPad'e kasutada, siis selleni läheb veel aega. Aga selle võimaluse uurimisega vähemalt tegeletakse.

Ameerika Ühendriikide Föderaalne Lennuamet (FAA) hakkab uurima elektrooniliste seadmete kasutamise ohutust lennukis ning praegu pandi selle valmimise tähtajaks märts 2013, kirjutas news.com.au.

FAA on andnud lootust, et selle uuringu tulemusena püütakse leida viise, kuidas kõikide osapoolte soove arvesse võtta.

Praegu peavad reisijad lennukis, mis on madalamal kui 3048 meetrit, kõik elektroonilised seadmed välja lülitama, kuna kardetakse, et nende signaal mõjutab lennuki elektroonika tööd.

FAA ei keela tegelikult ka praegu kõikide elektrooniliste seadmete kasutamist, kuid lennufirmad võivad lubada ainule selliseid seadmeid, mille ohutuses lennuki elektroonikale on veendutud. Kuna turule tuleb pidevalt tuhandeid uusi tooteid ja neid kõiki ei ole võimalik kontrollida, siis on lennufirmad lihtsalt kogu elektroonika õhkutõusul ja maandumisel ära keelanud.

FAA esindajad rõhutasid, et mobiiltelefonide kasutamine lennukis siiski kõne alla ei tule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles