Noorteühendused: noored kannatavad majandusraskuste tõttu enim

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööpakkumised tööturuametis.
Tööpakkumised tööturuametis. Foto: Sille Annuk / Postimees

Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) kutsub ülesse kõiki ettevõtteid ja organisatsioone aitama töötuid ja veel õppivaid noori, pakkudes noortele julgemalt praktikakohti.

Liidu hinnangul on noored suurim riskigrupp ja kannatavad majandusraskuste tõttu tööturul kõige rohkem. «Eriti suures ohus on ajakirjanduse ja tööturuameti andmetel äsja koolipingist tulnud noored, kellel puudub eelnev kogemus. Praeguseks on 16-24aastaste seas töötus tõusnud hüppeliselt - tööturuameti andmetel on noori töötuid üle kaheksa tuhande. Eelmisel aastal oli noori töötuid kahe tuhande ringis.»

ENL julgustab organisatsioone pakkuma praktikavõimalusi, et võimaldada noortele kogemusi ning hoida neid ühiskonnaelus aktiivsena. «Tööandjale ei ole praktikandi võtmine kulukas, samas toob praktikant ettevõttele uusi värskeid ideid ja tööjõudu.»

«Peame vältima olukorda, kus noored jäävad ilma nii töö- kui arenguvõimalustest. Noorte huvi praktikakohtade vastu on olemas ning on oluline, et isegi rasketel aegadel püüaksime üheskoos pakkuda võimalusi, et ära hoida pikemaajalist tõsist kahju,» arvab noorteühenduste liit.

«ENL plaanib ka ise käesoleval aastal võimaldada rohkem praktikakohti ja meie poole on juba mitmel korral pöördutud ilma, et oleksime ise vastavat üleskutset saatnud,» lisas liit täna tehtud avalduses.

ENL peab oluliseks ka vabatahtliku töö suuremat tunnustamist töökogemusena ning karjäärinõustamise poliitika ülevaatamist. «Karjäärinõustamine peab olema noortele kättesaadav just seal, kus noored reaalselt kõige rohkem aega veedavad ning info peab jõudma sihtgrupini neile arusaadaval moel,» seisab ENLi üleskutses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles