Lugeja küsib: miks ei saa toorpiima pudeleid uuesti kasutada?

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selveris on nüüd mahepiima automaadid.
Selveris on nüüd mahepiima automaadid. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Postimehe lugeja imestab, miks ei saa Selveri toorpiima automaadis kasutada juba varem sealt ostetud pudelit.

«Milleks selline raiskamine! /…/ Miks ma pean alati uue pudeli saama?» küsib lugeja ja lisab, et piimaautomaadi idee on ju iseenesest hea.

«Piimapudelid ei kuulu seaduse alusel pandi alla, neil pole pandimärki ja seetõttu neid tagastada ja taaskasutada ei saa. Küll saab neid viia pakendikonteinerisse, kust need liiguvad edasi ümbertöötlemisse,» selgitas Selveri pressiesindaja Annika Vilu.

Ta lisas, et erinevalt õllest ja coca-colast on piim valgulise koostisega ehk mikrobioloogiliselt aktiivne, mistõttu piimatoodete pudeleid ei kasutata kusagil uuesti, vaid taaskasutatakse alles ümbertöödelduna. «Kui juba tööstuslikult ei suudeta piimapakendeid päris puhtaks pesta, siis ammugi pole see võimalik kodus,» rõhutas ta. Juhul, kui inimene kasutab oma pudelit, siis ei saa kauplus pressiesindaja sõnul paraku tagada piima kvaliteeti, head maitset ja säilivust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles