Rimi ei müü enam alla 16-aastastele energiajooke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Energiajoogid.
Energiajoogid. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Rimi poodide kassade juurde tekkisid sildid, kus teatati, et alla 16-aastastele enam energiajooke ei müüda.

Eile oli Laagri Rimis väljas silt, mis teavitas  ostjaid energiajoogi piirangutest, mis kehtivad alates 22. augustist. Täna teatas Rimi energiajookide kättesaadavuse piiramisest ka oma Facebooki lehel ning pood põhjendas seda sellega, et suurtes kogustes energiajookide joomine ei ole noorte tervisele hea. Nad viitasid ka viimastele uuringutele, mis näitavad, et energiajookide tarbimise trend noorte hulgas kasvab ja need muutuvad üha populaarsemaks.

Rimi pressiesindaja Andrija Lilleoja sõnul oli eile poes väljas vale silt ning müügipiirang hakkab kehtima tänasest. «Tõenäoliselt olid kauplused agarad silte välja panema. Ilsmelt panid osad kaplused juba eile sildid välja, aga ettevõtte siseselt on otsus tehtud tänasest,» selgitas Lilleoja. Seetõttu ei saa ka pood kommenteerida, kuidas ostjad on selle muudatuse vastu võtnud.

«Kuna vanusepiirangu kehtestamise põhjuseks on soov propageerida Eesti laste ja noorte tervislikku toitumist ja elustiili usume, et antud otsus võetakse vastu positiivselt,» arvas pressiesindaja.

Praegune müügipiirang kehtib Rimi hüper- ja supermarketites ning säästumarketitesse jõuab see nädala paari pärast.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles