Eesti Energia alustab avatud turu elektrimüüki 26. septembril

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia.
Eesti Energia. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti Energia avalikustab eraisikute hinnapaketid ja liitumisvõimalused 26. septembril, mil alustatakse ka avatud turu elektrilepingute sõlmimist,  teatas ettevõte.

Eesti Energia müügi- ja teenindusdirektor Sten Argos tuletab klientidele meelde, et need, kes soovivad aasta algusest osta elektrit elektrimüüjalt, tuleb leping sõlmida hiljemalt 10. detsembril, kuna lepingu jõustumine võtab seaduse järgi aega 21 päeva.

Argos soovitab lepingud sõlmida oktoobrikuu jooksul, kuna detsembris on tõenäoliselt iga pakkuja juures väga suur tunglemine.

Argose sõnul on tavatarbijal tõenäoliselt kõige mõistlikum valida fikseeritud hinnaga leping, mille puhul saab oma tarbimisega kuu lõpus tulevat arvet kontrollida. Eesti Energia ise hakkab pakkuma esialgu kuni kolmeaastase fikseerimisajaga lepinguid. Põhjamaades on Argose sõnul kõige levinum üheks aastaks fikseerimine. Pakette saab olema nii fikseeritud kui ka kombineeritud hinnaga.

Eesti Energia prognoosib, et tänavu ning 2013. aasta jooksul sõlmib elektrilepingu ligikaudu kolmandik 650 000 Eesti elektrikliendist, kel on võimalik müüjat valida. Suuremat aktiivsust oodatakse suure elektritarbega klientide hulgas, kes kasutavad elektrit ka näiteks kütmisel.

Eesti Energia ootab klienditeeninduse erakordselt suurt koormust ja on selleks juurde palganud nii kõnekeskuse tõõtajaid kui ka sõlminud kokkuleppeid väliste partneritega nagu Eesti Post, kelle kontorites saab sõlmida lepinguid, ja Kontaktikeskus, kelle töötajaid kasutatakse kõnede vastamisel, kui järjekorrad on läinud liiga pikaks. Põhiliselt loodetakse siiski, et suurem osa inimesi saavad oma valikud tehtud e-teeninduse keskkonnas.

Praegu räägitakse, et Eestis hakkab eratarbijatele elektrit pakkuma tõenäoliselt viis firmat, suur- ehk äriklientidele paar firmat rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles