Teised poed energiajookide müügipiiranguga kaasa ei lähe

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Energiajoogi reklaamiga auto.
Energiajoogi reklaamiga auto. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nii Prisma kui ka Selveri esindajad kinnitasid, et nende poeketid ei kavatse Rimi eeskujul kehtestada müügipiirangut energiajookidele.

«Lähtume Prisma Peremarketis põhimõttest, et seaduseid kehtestab Eestis riik, mitte eraettevõte. Prisma Peremarketil ei ole toitumisspetsialiste ja me ei arva, et oleksime Eesti toitumisspetsialistidest targemad ning peaksime otsustama nende eest. Küll aga on olemas vastav kompetents riigil,» ütles Prisma Peremarketi pressiesindaja Kadri Lainas. Ta lisas, et Prisma ootab riigi seisukohta selles küsimuses. «Täidame riigi seaduseid, ise me seaduseid ei kehtesta,» toonitas Lainas.

«Ootame, et seadusandja astuks esimese sammu ning reguleeriks nii energiajookide kui ka alkoholivaba õlle ja siidri müügi valdkonda. Täna oleme läinud seda teed, et meie teenindajal on õigus keelduda lapsele alkoholivaba õlle või siidri müügist, aga paraku ükski seadusandlik akt seda otsust hetkel ei toeta,» ütles Selveri pressiesindaja Annika Vilu.

Maxima pressiesindaja Erkki Erilaiu sõnul tuleks kindlasti energiajookide joomist piirata, aga milliste meetoditega, selle peaks kehtestama riik «Mina kui lapsevanem arvan, et minu esmane kohustus on teha lapsele selgeks, mis on hea ja tema tervisele kasulik ja mis mitte. Ma arvan, et teised institutsiooni ei peaks seda käskude ja keeldudega tegema,» lisas ta.

Täna teatas Rimi energiajookide kättesaadavuse piiramisest ka oma Facebooki lehel ning pood põhjendas seda sellega, et suurtes kogustes energiajookide joomine ei ole noorte tervisele hea. Nad viitasid ka viimastele uuringutele, mis näitavad, et energiajookide tarbimise trend noorte hulgas kasvab ja need muutuvad üha populaarsemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles