Alma metsmaasikajogurtis on metsmaasikaid 0,1 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsmaasikad.
Metsmaasikad. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Alma metsmaasikajogurtis, mille liitrisel pakendil ilutseb suur klaasitäis metsmaasikaid, on tegelikult 4,5 protsenti aedmaasikaid ja vaid 0,1 protsenti metsmaasikaid.

Valio turundus- ja tootearendusdirektor Krista Kalbini sõnul domineerib jogurtis vaatamata väiksele kogusele siiski metsmaasika maitse. «Metsmaasika- ja maasikajogurti erinevus tuleb eriti hästi esile, kui maitsta metsmaasikajogurtit ja maasikajogurtit - maasikajogurtil on aedmaasika maitse, metsmaasikajogurtil aga metsmaasika maitse,» rääkis Kalbin.

Tema sõnul võibki metsmaasikaid panna jogurtisse ainult väga vähe, vastasel juhul oleks jogurt üsna ebameeldiva mõrkja maitsega.

«Sama loogika kehtib ka meie poelettidel saadaval olevate siidrite puhul - kuigi enamus neist on valmistatud õunaveinist, nimetame neid siiski vastavalt nende domineerivale maitsele maasika-, pirni-, vaarikasiidriks,» selgitas Kalbin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles