Kui kaua kehtib eluaegne garantii?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: SCANPIX
Nii mõnigi müüja reklaamib, et annab kaubale eluaegse garantii. Kuigi selline lause kõlab uhkelt, on palju loota, et müüja tõepoolest teie surmani temalt ostetud toote eest hoolt kannab.

Tarbijakaitseameti peaspetsialist Kadri Kauksi rääkis Äripäevale, et selle, mida tähendab eluaegne garantii, on eri tootjad erinevalt sõnastanud. Enamasti peavad firmad silmas seda, et garantii kehtib tootele seni, kuni see pole läbi kulunud ega rikutud valedest kasutamismeetoditest või valest hooldusest.

Kauksi juhtis tähelepanu ka sellele, et eluaegne garantii ei pruugi puudutada kogu toodet, vaid osa detaile.

Nii pakub kaubamärgi Tank all toodetud garderoobisüsteemidele ja liugustele garantiid AS Sunorek – eluaegne garantii puudutab tegelikult vaid garderoobikappide liikuvaid osi, näiteks kuullaagritega rattaid ja sahtlite liikuvaid mehhanisme.

«Olgem ausad, reklaamid on mingil määral ikka eksitavad ja selle jaoks müügimehed ongi, et tarbijale kõik üksipulgi lahti seletada,» sõnas Sunoreki Mustamäe salongi konsultant Andres Metus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles