Tark lillepott viis omaniku une

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Click and Grow lillepott.
Click and Grow lillepott. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti leiutajate tark lillepott Click and Grow teeb omanikule meelehärmi, sest äratas teda öösiti pidevalt üles ja nõudis vett.

«See äratab mind öösiti üles ja nõuab, et ma seda täidaksin,» vahendab portaal limon.ee ühe potiomaniku kurtmist. Lugeja sõnul oli poti kasutamisõpetuses kirjas, et tuleb paigaldada patarei, lisada vett ja kogu hool. Kui vesi potis hakkab lõppema, annab pott sellest tulukesega märku.

«Alguses oli kõik hästi. Aga äkki hakkasin ma öösiti sageli ärkama kummalise heli peale. Ma ei saanud aru, kas mulle tundub see nii või miski tõesti siiski sumiseb. Sedasi juhtus igal öösel ja siis hakkasin ma taime kahtlustama,» rääkis lillesõber. Lugeja sõnul näib talle, et heli tekitab seadeldis, mis vett pumpab. «Aga see öine heli on väga ebameeldiv. Lill nagu nõuaks, et teda kastetakse.»

Naise sõnul tahab ta neile, kes plaanivad soetada endale Click and Grow poti, nõu anda, et ärge pange seda magamistuppa. Pigem kööki või kuhugi mujale. Ka ei tasu loota imele, sest taime tuleb kasta, kuigi ta tuletab seda ise meelde, tuleb jälgida, et tal oleks piisavalt valgust, eemaldada talt kuivanud lehed, lühidalt öeldes – hoolitseda tema eest nagu tavalise toalille eest.

«Ka meile on sellise küsimusega pöördutud. See heli, mida lillepott teeb, tekib siis, kui pott pumpab vett. Heli on tugevam, kui potis ei ole vett piisavalt. Meil on väga kahju, kui see segab kellegi und,» rääkis Click and Grow juhiabi Triin Parvits.

Et vähendada seda heli, soovitas ta potti vett lisada. Ta lisas, et kui kellelegi on küsimusi targa lillepoti kohta, siis tuleks kirjutada aadressil info@clickandgrow.com. «Me vastame kõigile küsimustele,» lubas ta.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles