Enneaegsele beebile nukuriided?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil enneaegne beebi Tartu Ülikooli kliinikumi lastekliiniku intensiivraviosakonnas.
Pildil enneaegne beebi Tartu Ülikooli kliinikumi lastekliiniku intensiivraviosakonnas. Foto: Ove Maidla
Tallinna Kaubamaja Lastemaailma kategooriajuhi Kaja Peiti sõnul satub tänapäeval varasemast sagedamini poodi vanemaid, kes otsivad riideid pisikestele enneaegselt sündinud lastele. Praegu on enneaegsetele mõeldud rõivad küll kaupluses olemas, kuid varem suundusid nii mõnedki sobivaid mütse ja sipukaid nukuriiete seast otsima.

Peit on oma silmaga näinud nõutuid vanemaid mänguasjade osakonnas beebinukkudele mõeldud riideid otsimas, kirjutas ajakiri Hooaeg.

Siiski ei ole nukuriided kõige parem idee, sest need on valmistatud vähenõudlikule plastmassist ihule, mitte õrnale ja külmapelglikule lapsele. «Nukule tehtud rõivas ei ole kindlasti sellisest materjalist, mida beebidele soovitame,» rõhutas Peit.

Nukuriiete teemaga on isiklikult kokku puutunud ka Kaubamaja turundusassistent Eva-Liisa Jaanisk, kelle praeguseks aastane tütar Anett sündis samuti tükk aega ettemääratust varem: «Mina olen ostnud nukusokke. Olen samuti nukuriiulite vahel tuulutanud ja uurinud, mis beebinukkudel seljas. Tavaliselt on need sünteetilised materjalid, mis pole lapsele head.»

Kõige väiksemad beebirõivad, mida enamikus kauplustes müüakse, on 50 sentimeetri pikkusele lapsele, kuid Jaaniski tütrel läks sellest pisemaid rõivaid tarvis päris kaua, sest kolmekuuseltki oli laps vaid 40 sentimeetrit pikk.

Kaubamaja on Eestisse toonud ühe Taani firma enneaegsetele valmistatud rõivavaliku, mille suurused algavad 44 sentimeetrist.

Olemas on hõlmikbodid, mütsid, sipupüksid, särgid. Särgikeste küljel on ka ava, kust saab läbi torgata kuvöösi voolikud, pükstel on trukid, et oleks kergem mähkmeid vahetada – kõik rõivad on hästi läbi mõeldud, et nii tital kui ka vanematel oleks võimalikult mugav, kirjeldas Peit. Lisaks kannavad riided Öko-TEX märki, mis viitab sellele, et valmistamisel ei ole kasutatud allergikutele ohtlikke kemikaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles