22 000 õpilast hakkab koolis saama ka rahvustoite

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilõuna Jüri gümnaasiumis.
Koolilõuna Jüri gümnaasiumis. Foto: Raigo Pajula

Baltic Restaurants Estonia, mis toitlustab sel aastal ligi 22 000 õpilast, hakkab tänavu koolides rahvusköökide teemapäevi korraldama.

Nädala jooksul valmistatakse valitud riigile või riikidele omaseid toite. «Toitlustajana tahame lastele tutvustada erinevaid rahvuskööke. Vähemalt kolmel korral aastas teeme koolides teemanädalaid - tutvustame erinevate rahvaste sööke, toitumisharjumusi ja lauakombeid,» rääkis Baltic Restaurants Estonia tegevjuht Rita Reim.

Selle kooliaasta esimene teemanädal on plaanis 10.-14. septembril, kui lastele pakutakse Skandinaavia köögi roogasid.

Üks Eesti suurimaid koolilõuna pakkujaid Baltic Restaurants Estonia toitlustab Daily brändi all sellest sügisest 35 üldhariduskooli õpilasi. Alanud õppeaastal lisandus senistele ka kolm uut kooli - Laagri kool, Ääsmäe põhikool ja Tartu Kroonuaia Kool.

Baltic Restaurants Estonia on koolitoitlustuse vallas tegutsenud juba 12 aastat. Käesolevast septembrist toitlustatakse 35 üldhariduskoolis üle Eesti – Tallinnas, Tartus, Viljandis, Võrus, Raplas, Saue vallas, Sakus ja Märjamaal.

Ettevõtte pakutav igapäevane koolilõuna sisaldab:

  • kahte erinevat lisandit: kartulit, makaroni, riisi või tatart,
  • köögivilju - kahte erinevat toorsalatit või hautatud juurvilju,
  • teraviljatooteid,
  • piima või piimatooteid,  
  • puu- ja juurvilju koolipuuviljatoetuse raames I-V klassi õpilastele.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles