Sebe: bussi-internet on kiireim sülearvutiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebe uutes Tartu-Tallinna täistunniekspressides on kõigil reisijatel isiklik multimeediaekraaniga meelelahutussüsteem.
Sebe uutes Tartu-Tallinna täistunniekspressides on kõigil reisijatel isiklik multimeediaekraaniga meelelahutussüsteem. Foto: Mihkel Maripuu

Sebe uutes täistunniekspressi bussides on kasutusel uued WiFi-seadmed, tänu millele on interneti kiirus ja kvaliteet parem kui enne.

Tallinna-Tartu maanteel on Mootor Grupi IT-juhi Rando Sui sõnul keskmine interneti kiirus vahemikus 3-5Mbit/s ning on ka lõike, kus interneti kiirus ulatub 12Mbit/s.

«Tallinna-Tartu trassi peal võib välja tuua siiski 4-5 lõiku, milles ka EMT muidu väga hea levi on katkendlik ning sellest tulenevalt võib esineda lühikesi WiFi katkestusi,» selgitas Sui, kelle sõnul ei saa liikuva sõiduki mobiilset internetti võrrelda kontoris või laua taga kasutatava internetiga.

Mobiilne internet võib Sui sõnul aga olla veel kapriissem. «Tulenevalt mobiilivõrkude koormusest, levi kvaliteedist, sõiduki liikumisest ja mitmest muust tegurist võivad olla tingitud mõningatel teelõikudel ajutised katkestused,» selgitas ta. «Bussis on  mugavaim internetti kasutada  sülearvutiga, ka uue meediasüsteemi internetiühenduse kiirus jääb hetkel veel WiFi-le alla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles