Koolide suutmatus jätab gümnasistid söömata

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Esimesel koolinädalal gümnaasiumiosa õpilased enamikus koolides tavapäraselt sooja toitu ei saa, kuna koolid ei suuda soovijailt toiduraha kokku koguda.

Ehkki Baltic Restaurants Estonia tegevjuht Rita Reim kinnitab, et toitlustamine koolides toimub õppeaasta algusest peale vastavalt varem sõlmitud lepingutele, puudutab see vaid põhikooliosa.

Nii Jakob Westholmi gümnaasiumist kui Tallinna 21. koolist vastati, et põhikooli õpilasi, kes söövad tasuta, toitlustatakse kooli sööklas nii nagu alati - esimesest koolipäevast alates.

Gümnasistid seevastu peavad trügima koolipuhveti järjekorras, kui soovivad endale sooja toitu osta. Suurtes koolides tekitab see parajat rüselust ja suur osa õpilasi on sunnitud toidu kodust kaasa võtma.

Pirita majandusgümnaasiumis vahetus ootamatult toitlustaja ja see tekitas omakorda segadust, kuid põhikool saab sealgi sooja toitu, nagu kord ette näeb.

Koolide põhjenduse kohaselt ei suudeta toiduraha kooli alguseks kokku koguda ja nõnda pole ka teada, kui palju õpilasi koolilõunat soovib.

Tulevast nädalast peaks toitlustamine kõigis koolides juba tavapäraselt toimuma.

Kokku 22 000 noort teenindava Baltic Restaurants Estonia juht Rita Reim ütles, et lepingud koolide ja kohalike omavalitsustega on juba ammu sõlmitud ja kõik peaks toimima ladusalt.

Iga kolme kuu tagant vaadatakse menüü üle ja seda muudetakse vastavalt õpilastelt tulnud tagasisidele. Reeglina eelistavad lapsed suppe ja makarone.

Aasta jooksul kavatseb toitlustaja koolide toidulauda rikastada erinevate rahvustoitudega. Nädala jooksul on siis ka ruumid vastavalt dekoreeritud ja laudadel on voldikud vastavat maad tutvustava infoga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles