Biolagunevatel kilekottidel on ligi poole väiksem kandevõime

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maisitärklisest valmistatud ökokott.
Maisitärklisest valmistatud ökokott. Foto: Margus Ansu

Seda, kui kaua laguneb tavaline kilekott ja kui palju see looduses kahju teeb, teavad tänaseks tõenäoliselt juba kõik. Kuid poodides müügil olevate biokottide puhul tuleb lisaks hinnale arvesse võtta ka nende kandevõimet, mis on tavakotist ligi poole väiksem.

«Kui tavalise ostukoti kandevõime on 10 kg, siis maisitärklisest valmistatud biolaguneva koti kandevõime on umbes kuus kilo,» rääkis Prisma turundus- ja kommunikatsioonidirektor Kadri Lainas. «Eks keskkonnasõbralikkus maksab koti kandevõimele kindlasti lõivu.»

Ka paberkoti kandevõime on kuue kilo ringis, kuid see maksab näiteks Prismas suisa 22 senti.

Lainas rõhutab, et kui tavaline kilekott laguneb looduses vähemalt aastasadu, siis biolaguneval kulub lagunemiseks maapinnas või kompostikonteineris vaid 45 päeva.

«Keskkonnasõbraliku käitumise propageerimiseks on biolaguneva ostukoti hind Prisma Peremarketis võrdne tavalise kilekotiga (10 senti), kuigi nende ostuhind on tavalisest kilekotist märksa kõrgem,» selgitas Lainas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles