Kas eelistada kodumaiste või lillade Milka lehmade šokolaadikreemi?

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Autori foto

Tarbija 24 palvel proovisid kolm Tartumaal elavat last nii Eestis toodetud Farmi kui ka võõrsilt pärit Milka šokolaadimaitselist toorjuustu. Võistlus oli aus ning laste otsus õiglane.

Lapsed määrisid ühele sajaviilu poolele Milka šokolaadikreemi ja teisele Farmi šokolaadikreemi, maitstes kord üht ja siis teist. 13-aastase Solveigi arvates oli Farmi kreem  kuidagi šokolaadisem, Milka oma pidas liiga vedelaks. «Milkal pole eriti šokolaadi maitset, mõru, pisut nagu keemiamaitsega,» arvas 11-aastane Bernard.

Tema seitsmeaastase õe Hella arvates oli Eesti toorjuust magusam ja selles mõttes ka maitsvam. Kuigi algselt oli plaanitud, et kreeme testivad vaid lapsed, tahtis ka vanaisa Andres magusat kraami proovida. «Milka tundub vängem ehk rasvasem,» arvas ta.

Üksmeelse otsuse kohaselt maitses paremini kodumaine saiamääre. Samas oli Milka kreemi külmikust võttes parem saiale peale määrida.

Kreemide koostis:

Farmi toorjuust:

Toorjuust 21 %, šokolaad 19 %, juust, või, vesi, suhkur, kondenspiim, lõssipulber, kakaopulber, modifitseeritud tärklis, emulgeerivad soolad, loodusik šokolaadi lõhna- ja maitseaine, vaniliin.

100 grammis 330 kcal, valke 9,4, süsivesikuid 21,7, rasvu 21 g.

Philadelphia šokolaadikreem (Milka Kraft Woods):

Toorjuust 55 %, piimašokolaad 21%, suhkur 19%, piimavalgupulber, kakaovõi, lõssipulber, kakaomass, vadakupulber, piimarasvapaksendaja, keedusool, lõhna- ja maitseained, sojaletsiin.

100 grammis 295 kcal, valke 6,3, rasva 13, süsivesikuid 13,6 g.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles