Tervise Arengu Instituut ootab noorte terviseprojektide taotlusi

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored sportimas.
Noored sportimas. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tervise Arengu Instituut kuulutab välja konkursi «Tervist edendava idee projekt» ehk TEIP, mille eesmärk on toetada noorte endi poolt välja mõeldud terviseteemalisi projekte.

Konkursile on oodatud 12-19-aastaste huvitavad ja uudsed ideed, kuidas muuta oma vanemate, koolikaaslaste ja õpetajate käitumist tervislikumaks või kuidas muuta kool või koduümbrus meeldivamaks paigaks.

Idee peab olema teostatav ehk et noor peab olema võimeline selle hiljem kas ise või koos oma kaaslastega ellu viima. Projekt võib puudutada ükskõik missugust tervisega seotud valdkonda või tervisliku keskkonna loomist: see võib olla sport ja liikumine, toitumine, alkoholist ja  suitsetamisest loobumine või koolistressi vähendamine.

Tervise Arengu Instituut valib välja kuus parimat projekti, millest igaüks saab elluviimiseks 640 eurot. Lisaks saavad kõik võitjad ka auhinnad. Projekte hinnatakse kahes vanuserühmas: 12-15-aastased ja 16-19-aastased.

2011. aastal laekus konkursile 59 projekti. Enim projekte laekus tervisliku toitumise propageerimiseks, kuid selle kõrval olid noortele olulised ka turvalisuse suurendamine, taaskasutuspõhimõtte järgimine ning tervise ja looduse ühendamine.

Noorema vanuserühma parimaks projektiks oli mullu Tallinna Rahumäe Põhikooli 9.a klassi projekti «Hea tervis – minu igapäevane saatja» ning vanemas vanuserühmas Tallinna Saksa Gümnaasiumi 10.a klassi projekt « Nael kummi ehk rattaga kooli».

Projektitaotluse ning varasemate aastate võidutööd leiab Terviseinfo.ee lehel: http://www.terviseinfo.ee/et/konkursid/tervist-edendava-idee-projekt/tulemused-teipProjektide esitamise tähtaeg on 15. oktoober.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles