Prokuratuur: haldusfirma pettuse loos kuriteole viitavat infot ei olnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Prokuratuuri hinnangul «Pealtnägija» eilses loos haldusfirma ISS tegevusest korteriühistute petmisel otseselt kuriteole viitavat infot ei olnud.

Küll aga võib kirjeldatud tehingutes prokuratuuri arvates esineda lepingurikkumisi, mida saab lahendada tsiviilõiguslikult.

«Saates kajastatud juhtumid on kindlasti ühistutele õpetlikud, sest need näitavad vajadust haldusfirmadega sõlmitavates lepingutes poolte õigused ja kohustused täpselt kirja panna,» kommenteeris Põhja prokuratuuri pressinõunik Arno Põder. «Kui haldusfirma vahendusel ostetakse kaupu ja teenuseid, siis peaks olema lepingus kindlasti fikseeritud firma kohustus tegutseda igati ühistu huvides ja leida kõige soodsam teenusepakkuja.»

Samas rõhutas Põder, et kõiki võimalikke probleeme ei saa lepingus ette näha ja ühistud võiksid ka ise haldusfirmade tegevuse vastu rohkem huvi tunda – näiteks tutvuda kõigi hankele laekunud pakkumistega ja olla kursis turuhindadega. «Paraku ei pöörata sellele tihti piisavalt tähelepanu,» nentis Põder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles