Ingerainen: lastetoetused tuleb siduda arsti juures käimisega

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diana Ingerainen.
Diana Ingerainen. Foto: Laura Oks

Vastutustundetute vanemate mõjutamiseks soovitab perearstide seltsi juht Diana Igerainen siduda lastetoetuste maksmise arsti juures käimisega, vahendab ERR Uudised.


Ingerainen peab äsja ajakirjanduses kajastatud surnuks näljutatud imiku juhtumit harvaesinevaks üksikjuhtumiks, kuid vastutustundetud vanemad pole tema sõnul siiski võõras nähtus.

«Me oleme koos lastearstide ja õdedega välja töötanud lapse jälgimisjuhendi, mis on kõikidele kättesaadav ravijuhendite kodulehel. Seal on väga selgelt kirjas, millal peaks lapsega arsti juures käima, millise arsti juures ja mida konkreetse käiguga lapse juures silmas peetakse,» rääkis Ingerainen.

Ta lisas, et on üks seltskond vanemaid, kes ei pea seda arstide pöördumist mitte millekski ja kellega on väga suured probleemid. Neid iseloomustab eelkõige see, et nende sotsiaalsed oskused on ääretult madalad ja teisigi teadmisi, millest elus hakkama saamine sõltub, on vähevõitu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles