Poekogemus: pane seened, kus tahad

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaat selliseid purke peaks praegu igas poes olema.
Vaat selliseid purke peaks praegu igas poes olema. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Metsas on seeni nii palju, et enamikus kodudes tuleb purkidest ja kaantest puudus kätte, paraku peab vajaminevat poodidest tikutulega taga ajama.

Laupäeval seenelt tulles tahtsime varuda ka purke ja kaasi, kuhu väärt kraam marineeritult sisse panna, paraku see vaatamata mitme suure poe külastusele ei õnnestunud.

Kõigepealt jäi teele Maardu Maxima XX, kus olid müügil keeratava kaanega purgid, millele aga juures olevad keermega kaaned peale ei mahtunud, ehkki teenindaja arvas, et peaks sobima – need olid lihtsalt väiksemad. Sulguriga pandavaid kaasi oli, aga neile sobivaid purke mitte.

Teine käik läks Pirita Selverisse, kus olid liitrised purgid, aga kaasi nende jaoks mitte. Teenindaja arvas, et ju said otsa.

Viimsi Säästumarketis oli kaht sorti kaasi ja mitte ühtegi purki.

Rohkem polnud aega Tallinna kauplusi kammida, sest seened ootasid puhastamist, kupatamist ja purki panemist, mille tarvis sai keldrist vanad purgid välja otsitud ja tolmust puhtaks pestud.

Meenub, et eelmisel aastal oli umbes samal ajal sama lugu. Vaid Prismast leidsime siis purgid, mil kaaned ilusasti peal, aga need olid siis ka vastavalt kallimad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles