Uuring: avatud kontor soosib vigu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud kontor võib mõjuda tööle pärssivalt.
Avatud kontor võib mõjuda tööle pärssivalt. Foto: Mihkel Maripuu

Avatud kontorid, suured vaheseinteta ruumid, kus kõik kõiki näevad ja kuulevad, on viimasel ajal mitmel pool moodi läinud, aga värske uuringu järgi on avatud kontorite töötajad teistest vähem rahul, väsinumad, kehvemad keskenduma ja altimad vigu tegema.

Soome tööterviseameti korraldatud uuringus nii küsitleti kui ka testiti kontoritöötajaid ning välja tuli selge seos, et mida vähem on töökeskkonnas müra ja töö kulgu katkestavaid segajaid, seda rohkem on töötajad töökohaga rahul, vahendas ERRi teadusportaal Vikerraadio Teadusuudised.

Katsetes selgus, et taustal kuuldavate kõnehelide korral nõuab mõttetegevus suuremat pingutust ja mõtlemisülesannete lahendamisel lipsab sisse rohkem vigu. Raskem on keskenduda ja väsimus tuleb kiiremini. Uurimistöö juht Valtteri Hongisto ja ta kaasautorid soovitavad, et kui töö nõuab pidevat intensiivset keskendumist ega ole just tiimitöö, siis on parem, kui töötajal on oma tuba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles