Ross peab ebatervislike kaupade maksustamist poliitika küsimuseks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Ross
Tanel Ross Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Haigekassa tulevane juht Tanel Ross ütles ETV saates «Kahekõne», et ebatervislike kaupade täiendav maksustamine on poliitika küsimus.

Praxise analüütiku Andres Võrgu hiljutist naljaga tehtud ettepanekut, et haigekassa võiks rahahädadest päästa ülekaalulisuse maksustamine, nimetas Ross küll huumorirubriiki kuuluvaks ja lisas, et ei poolda olukorda, kus üks aktsiis märgistataks ära kui otseselt haigekassasse minev.

«Pahede maksustamine alkoholi- ja tubakaaktsiisiga on meil juba praegu, kas seda peaks tõstma, on küsimus,» ütles Ross. «Kas senisest rohkem maksustada asju, mille kohta me arvame, et need on tervisele kahjulikud – miks mitte, see on poliitika küsimus.»

Haigekassa uus juht puudutas ka arstide Eestis lahkumise teemat, öeldes, et avatud maailm ja inimeste soov selles ringi vaadata pole midagi taunimisväärset. Ta rõhutas, et kuigi Eesti ei saa iialgi pakkuda arstidele Skandinaaviamaadega võrdset palka, on meie ülesanne tagada vähemalt kodumaistes oludes konkurentsivõimelist töötasu ja kujundada ka muude töötingimuste kaudu arstidele terviklikku motivatsioonipaketti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles