Sillamäe sundis Maximat poeplaane muutma

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima kauplus.
Maxima kauplus. Foto: Laura Oks

Kuna Sillamäe võimud polnud rahul Maxima poolt linna kavandatud supermarketi esialgse eskiislahendusega, on firma sunnitud kavandama nüüd poodi, mis erineb varasema kavaga võrreldes nii väljast kui ka seest.

Supermarketit kavandati Sillamäele juba varem, kuid edasiminekut pidurdasid hoonestaja ja linna lahkarvamused tulevase poe juures oleva vaba maa-ala üle, kirjutab Põhjarannik.

Maxima Eesti OÜ pakutud esialgne variant nägi kaubanduskeskuse juures ette 162 kohaga parklat, mis algaks otse sissepääsu juurest nagu Maxima ja teiste ketipoodide puhul tavaliselt.

Linnaarhitekt Vladimir Šurmin nõudis, pidades silmas tühermaa hoonestamist pikas perspektiivis, et parkla rajataks umbes kümme meetrit kauplusehoonest eemale. Need meetrid tulnuks jätta jalakäijatele, et nad saaksid jalutada.

Jutt on Tallinna maantee, Viru puiestee ja Pavlovi tänava vahele jäävast tühermaast. Linna arengukava ja linnaehituskavade kohaselt peab see koht kujunema Sillamäe kaubandus- ja ühiskondlikuks keskuseks.

Uus tuleb teistest erinev

Nüüd pakkus Maxima välja supermarketi uue variandi. Seda ehitades järgitakse Maxima uut kontseptsiooni ja see hakkab erinema kõigist Ida-Virumaal praegu tegutsevatest Maxima poodidest.

Erkki Erilaid märkis, et supermarketi tulevase hoone projekteeris üks Eesti parimaid arhitekte. Erilaid loodab, et detailplaneeringu küsimus laheneb lähemal ajal ja niipea, kui detailplaneering kinnitatakse, algab ka supermarketi ehitus. Uus pood peaks olema linnale ehteks ja andma sada uut töökohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles