Prisma: meie allahindlustega ei peibuta

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prisma.
Prisma. Foto: Toomas Huik/ Postimees

Erinevalt teistest Eesti suurematest poekettidest Prisma ostjaid nädalalõpu odavate hindadega poodi ei peibuta.

«Maailma  jaekaubanduses on kaks viisi. Üks on maailma suurim ettevõte WalMart, mille põhimõte on, et neil on iga päev odavad hinnad. Teine on Care Food, mis põhineb just pakkumistel. Eestis on Prisma see, mis rõhub püsivalt soodsatele hindadele ja teised poed on pigem pakkumistepõhised,» selgitas Prisma pressiesindaja Kadri Lainas.

Kui inimene ostaks oma vajaliku kauba Prismast, siis Lainase kinnitusel tuleks see kokkuvõttes tuleks see ikkagi odavam, kui minna teiste poekettide nädalalõpu pakkumiste peale.

Oma poeketi hinnapoliitikat selgitades, rääkis Lainas, et püsivalt soodsad hinnad on nii tootjatele, tarnijatele kui ka kaupluseketile märksa efektiivsemad kui paaripäevased sooduspakkumiseks. «Nimelt tähendab paaripäevane soodushind lisatööd terves tarneahelas: tuleb pidada lisaläbirääkimisi hinna osas, teha muudatused toomisplaanides ja logistikas, muuta lühikeseks ajaks hinnad ning maksta reklaamikampaania eest.». Lisaks tuleb Lainase sõnul arvestada sellega , et kampaaniatoote müüki ei ole kunagi võimalik täpselt planeerida. «Toodet on kas liiga palju ja seda jääb üle või on tarbijate huvi suur ning toodet jääb puudu ja kliendid on pettunud,» tõi ta näite.

Teine põhjus püsivate soodushindade eelistamiseks on Lainase sõnul asjaolu, et pood ei taha teha valikuid kliendi eest. «Miks peaks keegi Prisma kontoris otsustama, kas homme söövad Eesti inimesed viinerit või kana?» küsis ta.

Küsimusele, kas selline hinnapoliitika on end õigustanud, vastas Lainas, et jaekettidest on just nemad teinud suurima kasvu. «Meie oleme üks kahest suuremast jaeketist, kes üldse tõusust rääkida saab, ja meie tõus on hetkel kõige suurem,» toonitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles