Saarlased hakkavad tootma segumahla

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirniistandus.
Pirniistandus. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Seni vaid õunamahla teinud Saaremaal asuv Nasva mahlatööstus toob lähiajal turule ka õuntest ja pirnidest valmistatud esimese segumahla.

Mahlatööstuse omanik Riho Kadastik ütles, et Suurna viljapuuaia saadustest tehtav mahl läheb tootmisse kohe, kui pirnid on valmis saanud, kirjutab saarte Hääl. Uus mahl villitakse klaaspudeleisse ja pudelisildidki on juba valmis.

Samas võib mahlatööstus Kadastiku sõnul lõpetada mahla villimise plastikpudelitesse, mida praegu kasutatakse mullu müüki jõudnud odavama õunamahla taarana. «Plastikpudeli kork ei pea hästi kinni ja plastik on ikka plastik,» ütles mahlatööstuse omanik.

Riho Kadastik rääkis, et õunapuud sel aastal viljakasvatusega sarnaseid rekordsaake ei anna. Võrreldes möödunud aastaga on puudel peal vähem õunu, kuigi õunad on iseenesest suuremad. Osa puid on aga ilmselt külmakahjustuste tõttu täiesti tühjad ning niiskuse tõttu levib teatud sortidel ka rohkem kärntõbe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles