Kas Maxima müüjatel on eesti keele oskus soovitav?

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Maxima.
Fragment Maxima. Foto: Maxima kodulehekülg

Kaupluseketi Maxima kodulehel on väljas tööpakkumine, mille kohaselt tuleb eesti keele oskus kasuks. Poe pressiesindaja kinnitusel on tegu inimliku eksitusega.

Maxima otsib seoses laienemisega uusi müüjaid, müüja-kassapidajaid ja letiteenindajaid ning öise vahetuse saalitöötajaid. Töökuulutuse järgi tuleb kandideerimisel kasuks eelnev töökogemus ja eesti keele oskus.

«Inimliku vea tõttu on mõningatesse töökuulutustesse sattunud eksitav sõnastus keelenõude kohta, kuid korrigeerime need esimesel võimalusel,» kommenteeris kuulutust Maxima pressiesindaja Erkki Erilaid.

Ta kinnitas, et nende müüjad peavad omama vähemalt B1 tasemel eesti keele oskust. «Oleme kindlasti Eesti ühe suurima uute töökohtade loojana pidevalt keeleinspektsiooni huviorbiidis, meile on tehtud ettekirjutusi ja me neid ka antud tähtaegade piires täidame,» lisas Erilaid.

«See on ju edasiminek,» kommenteeris Maxima tööpakkumist Leo Klaser keeleinspektsioonist. Ta selgitas, et vanasti võeti poodi tööle keda iganes, aga nüüd on toimunud teadvuses muudatus ja leitakse, et eesti keelt peab ka oskama.

Klaseri sõnul saavad nad kaebusi Maxima kohta pidevalt ja keeleinspektsioonil on hea tööalane kontakt poeketi kontoriga.  «Me kõikidest kaebustest neid informeerime ja nemad püüavad ka midagi ette võtta, aga teate..,» tõdes Kalser. Ametniku sõnul pole Maximaga mitte igal pool probleeme, näiteks Lõuna-Eestis, ka Ida-Virumaal poodides on olukord paranenud. «Aga kui vaadata seda, mis oli seitse aastat tagasi, siis on samm edasi,» kinnitas ametnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles