Lennuki tagaosas istudes on suurem võimalus õnnetus üle elada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boeing 727 tüüpi lennuk.
Boeing 727 tüüpi lennuk. Foto: AFP Photo/ Hewa Bora

Mehhiko kõrbes korraldati 170-kohalise lennukiga Boeing 727 lennuõnnetuse eksperiment, milles selgus, et õnnetuse korral on turvalisem istuda lennuki tagaosas turistiklassis kui eesotsas esimeses klassis.

Lennuõnnetuse projekt läks maksma 1,5 miljonit dollarit ja selle eesmärk oli näha täpsemalt, mis juhtub lennukiga ja selle reisijatega tõsise, kuid ellujäämisvõimalusega õnnetuse korral, vahendas Daily Mail.

Toimunut salvestasid kümned kaamerad nii lennukis kui ka maa peal. Kuna lennuk kukkus alla nina ees, siis eksperdid arvasid, et lennukis eespool istuvatel reisijatel pole pääsemise lootustki. Kuid test näitas, et 78 protsenti reisijatest oleksid jäänud ellu, kusjuures pääsemise tõenäosus suurenes, mida tagapool istuti.

See on alles teine kord, kui lennuk eksperimendi korras alla kukutati. Esimene kord toimus 1984. aastal ja selle korraldas NASA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles