Saare Leib sai leivajuuretise uuringuteks hiigeltoetuse

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leib
Leib Foto: Raigo Pajula

OÜ Saare Leib sai PRIAst kopsaka toetussumma, et uurida koostöös teadlastega leivajuuretise omadusi ja parandada seeläbi pagaritoodete kvaliteeti ja säilivust.

«Sellest tuleb üks suurem teadustöö,» ütles OÜ Saare Leib juhatuse esimees Janar Vaima, kelle sõnul saab juuretise omaduste parema tundmaõppimisega parandada leivatoodete kvaliteeti ja pikendada säilivusaega keemiat kasutamata, kirjutab Saarte Hääl.

«Juuretis nõuab väga täpseid tingimusi, aga keegi ei teagi, milliseid tingimusi täpselt. Tehakse, nagu on eluaeg harjutud tegema,» sõnas Vaima.

Eelseisva teadustööga loodab Kuressaares tegutsev leivatööstus saavutada juuretise üle parema kontrolli.

OÜ Saare Leib koostööpartneri, toidu- ja fermentatsioonitehnoloogia arenduskeskuse juhataja Urmas Sannik ütles, et tarbijale peaks kolmeaastane uurimistöö andma selle, et Saare Leivas küpsetatud leib oleks iga päev stabiilselt ühesuguste kvaliteediomadustega.

PRIA eraldas OÜ-le Saare Leib 252 052 eurot meetme 1.7.1 raames, mille alt antakse toetust uute toodete, töötlemisviiside ja tehnoloogiate arendamise alaseks koostööks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles