Telekonsultatsioon ja -mentorlus vähendavad arstide äravoolu

Sirje Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tele-konsultatsioon ja -mentorlus pakub arstidele tuge ja abi igapäevatöös ja enda täiendamisel, ütles Prim-Care IT projekti ekspert Eret Jaanson perearstide seltsi aastakonverentsil. Nõnda võib see vähendada noorte arstide äravoolu.

Eesti osaleb telementorluse ja -konsultatsiooni pilootprojektis koos Soome, Leedu ja Valgevene kolleegidega.

Jaansoni sõnul annab see üksinda töötavatele arstidele kindlustunde ja võimaldab enesetäiendust. See võimaldab saada kogenud kolleegidelt (mentoritelt) nõu ja toetust. Ka haigete diagnooside täpsustamine ja individuaalse täiendusvajaduse kaardistamine on sel teel võimalik. Nõnda ei tunne noor tohter ennast kusagil maanurgas töötades üksi.

Telementorlus pakub ka supervisiooni ehk võimalust oma muresid kellelegi kurta. «Vahel on nõu ja abi vaja nüüd ja kohe, vahel päeva või paari jooksul. Teinekord on vaja midagi südamelt lihtsalt ära rääkida. Seda kõike see keskkond võimaldab,» lausus ekspert.

Võimalus on nii privaatseks infovahetuseks kui suhtluseks kolleegidega, sest saab moodustada ka vestlusgruppe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles