Krooniliste haigete ravi peab olema järjepidev

Sirje Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Suija.
Kadri Suija. Foto: Kristjan Teedema

TÜ peremeditsiini õppetooli teadur Kadri Suija ütles perearstide seltsi aastakonverentsil esinedes, et ravi järjepidevus on eriti oluline krooniliste haiguste ravil ja perearstidel on selles oluline roll täita.

Suija tutvustas konverentsil pahaloomulise kasvajaga ja diabeediga patsiente käsitlevat uuringut.

Pahaloomulise kasvajaga patsiendid tõid selles välja, et ravi oli raske ja sellega kaasnesid suured vaevused. Nad pidasid tähtsaks regulaarset kontrolli onkoloogiakliinikus.

Diabeedihaiged pidasid aga olulisemaks perearsti rolli, öeldes, et tema juurde minek on kui koju minek. Nemad said ka vajalikku infot eelkõige perearstilt.

Pahaloomulise kasvajaga haiged pidasid oluliseks täieliku info saamist ja regulaarseid tervisekontrolle. Raviotsustes usaldati eelkõige onkoloogi arvamust, kuid taheti, et ka perearst oleks informeeritud.

Teist tüüpi diabeediga haiged leidsis, et nende perearst saab raviga väga hästi hakkama ja nad usaldavad teda täielikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles