Facebookis kutsutakse üles Statoili boikoteerima

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statoil
Statoil Foto: Kalju Tisler

Sotsiaalvõrgustikus Facebook levib postitus, milles kutsutakse kallinenud kütusehindade tõttu tanklaketti Statoil boikoteerima. Statoil kinnitab, et nende jaekett pole hinnatõusus süüdi.

«Ärme ostame kahe kuu vältel suurimast kütusemüügiketist Statoil diislit ega bensiini!» seisab Facebooki postitusel, mida on jaganud juba üle 2700 portaali kasutaja. Mäletatavasti tõstsid kütusemüüjad mootoribensiini hinda 11. septembril 1,5 sendi võrra.

Statoili kommunikatsioonijuht Jaanus Pauts mõistab, et hinnatõus on tekitanud inimestes pahameelt, kuid toonitab, et oluline oleks mõista, kes ja kui palju suudab mootorikütuste hinda mõjutada.

«Mootorikütuste hinnast 45 protsenti moodustab sisseostu hind, mis kujuneb maailmaturu hinnast lähtuvalt ning 50 protsenti moodustavad maksud. Jaemüüjate juurdehindlus, millega kaetakse nii transport, terminalikulud, investeeringud kui ka personalikulud kaetakse 6-8 sendiga. Loogiline järeldus on, et kõige rohkem ei mõjuta mootorikütuste hinda mitte jaemüüja, vaid just maailmaturu hinna muutused ja maksud,» selgitab Pauts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles