Soodsa hinnaga bussipiletid lähevad seadusega vastuollu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liinbuss.
Liinbuss. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Maanteeamet leiab, et terve rida Saaremaa avalikul bussiliiniveol kehtivaid sõidusoodustusi on vastuolus ühistranspordiseadusega.

Maanteeameti peadirektori Aivo Adamsoni Saare maavalitsusele saadetud kirjast selgub, et Saaremaa maakonnaliinidel kehtivad bussisõidusoodustused üliõpilastele, kuni 10aastastele lastele suveperioodil ja vanuritele alates 65. eluaastast on vastuolus transpordiseadusega, kirjutab Saarte Hääl.

Täispileti ja sooduspileti hinnavahe Saare maakonnas on seitse senti liinikilomeetri kohta. «Iseenesest on arusaadav soov kehtestada täiendavaid sõidusoodustusi sotsiaalselt nõrgemas positsioonis olevatele sõitjate gruppidele, kuid seda tuleb siiski teha kooskõlas seadusega,» märkis Aivo Adamson.

Vastavalt seadusele saab Saare maavalitsus kasutada riigieelarvelist toetust avalikul liiniveol kuni 50-protsendilise soodustuse tegemiseks õpilasele, sügava puudega isiku saatjale ja puudega lapse saatjale. Kõigile teistele sõitjagruppidele saavad sõidusoodustuse kehtestada valla- või linnavolikogu ning üksnes tingimusel, et soodustus kaetakse valla- või linnaeelarve vahenditest, viitas maanteeameti peadirektor.

Saare maavanem Kaido Kaasik ütles, et maavalitsus peab seadust täitma ja seadusega vastuolus olevate sõidusoodustuste tegemine tuleb lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles