Bussiga tööle - kaheksa euro säästmiseks kulub kõvasti lisaaega

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõpruse puiesteel puuduvad bussirajad, mis võiksid kiirendada ühistranspordiliiklust.
Sõpruse puiesteel puuduvad bussirajad, mis võiksid kiirendada ühistranspordiliiklust. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Mustamäel elav ja iga päev kesklinna tööl käiv autojuht arvutas välja, kui palju säästaks ta ühistranspordiga tööle käies raha ning kui palju kulub selleks lisaaega.

«Tegin kerged arvutused ja rahaline kokkuhoid viie päeva peale on ligi kaheksa eurot, ajaline lisakulu ligi 3 tundi,» rääkis Mustamäel elav autojuht.

Kodust tööle on tal u kuus kilomeetrit maad, aga sellel teel ei ole mahajoonitud bussiradasid ehk ühistranspordiga tulek ei ole kiirem. «Kui on ummik, siis on ummikus nii buss, troll kui auto, vahet pole,» rääkis naine.

Oma ajakulu arvestades lähtus ta sellest, kui palju kulub tal koduuksest töökohale jõudmiseks. «Kui ma kodust autoga lähen, siis istun maja ees autosse ja sõidan tööle välja. Bussiga sõites tuleb minna peatusse, oodata bussi, siis linna jõudes jalutada töö juurde. See kõik võtab aega.» Täpsustuseks tuleb öelda, et tal on võimalik töökoha lähedal tasuta parkida.

«Rahaline kokkuhoid tuleks kindlasti suurem, kui vahemaa oleks pikem, sest bussipiletihind Tallinna sees vahemaast ei sõltu,» rääkis naine.

Tema kodu lähedalt saab linna nii trolli kui bussiga. Kui busside kohta jagus tal vaid kiidusõnu, siis trollide tase ei kannatavat mingit kriitikat. «Osa neist on küll sellised, et surevad koha ära,» rääkis ta ja meenutas eelmist nädalat, kui ta kahel päeval järjest sõitis autoga mööda trollist, mis keset Sõpruse puiesteed olid otsustanud edasi mitte liikuda ning ummiku põhjustasid.

«Kindlasti sõidan ma edaspidi aeg-ajalt bussiga. Kõik sõltub sellest, millised on mu liikumised, kas mul on vaja  kuhugi minna, kas aeg on oluline,» rääkis naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles