Katse: kütusefirmad ei varja odavaimat tanklat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kütuseketid soodsaima hinnaga tanklat ei varja.
Kütuseketid soodsaima hinnaga tanklat ei varja. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Helistasime läbi kütusefirmade klienditeenindused, et teada saada, kas nad on nõus ütlema, millises Tallinna tanklas on kütuse hind praegu kõige odavam. Selgus, et erinevus tanklati võib olla kuni kuus senti ja täpse info saab helistades kiiresti kätte.

Mida kallimaks muutub kütus, seda enam on kaalul iga sent, ning ammu on teada, et hinnad erinevad ka ühe keti eri tanklates. Kõigi nelja suuremat kütuseketi – Neste, Statoil, Olerex ja Alexela – klienditeenindajad jagasid infot odavaima tankimiskoha kohta kiiresti ja ilma midagi küsimata.

Tundub, et Tallinnas saab kõige odavama kütuse kätte Mustamäelt. Nestel on odavaim kütus Sõpruse puiesteel, Olerexil Laki tänaval, Alexelal Ehitajate teel ja Statoilil Õismäel, Saku Suurhalli vastas.

Statoili kommunikatsioonijuhi Jaanus Pautsi sõnul käib Tallinnas suurim hinnakonkurents tõepoolest Mustamäel, kus väga väikeses piirkonnas on koos kõigi suuremate kütusemüüjate tanklad.

Pauts ütles, et kui ajakirjandusse jõuavad reeglina need hinnamuutused, mis on üldised, siis tegelikult muutuvad hinnad iga päev. «Ja kuna hinnad meil pidevalt muutuvad, siis me ei ole neid oma kodulehel ka avaldanud, sest üldised jaemüügi hinnad annaksid inimesele valeinfo. Eri piirkondades võib see hind olla tegelikult kuni kuus senti soodsam. Kõnekeskusest saab klient kätte kõige operatiivsema info,» selgitas Pauts.

Neste kliendisuhete juhi Kristi Pari sõnul on hetkel kehtiv kütuse hind avalik info ja seega vastavad nad ka küsimusele kõige soodsama hinna kohta. «Infot väljastame Neste kontorist telefonil 628 5555. Ainukeseks piiranguks on tööaeg kella kaheksast poole viieni,» rääkis Pari, kelle sõnul ööpäev läbi töötaval lühinumbril hinnainfot siiski ei väljastata.

«Hinnateemaliste päringute arv jääb päevas kümne piiresse. Kui hind püsib stabiilne, siis küsitakse vähem, kui on olnud hinnamuudatus, siis rohkem,» lisas Pari.

Pari sõnul on hinnakujundus pidev protsess ja ka praegu on Nestel mitmeid tanklaid, kus hinnad on tavahinnast soodsamad. «Mõnes jaamas võib hetkel hind olla tavahinnast soodsam kuni 4 senti. Tegu on terve konkurentsiga, millest võidab tarbija,» arvas Pari.

Ka Olerexi turundusjuht Antti Moppel nentis, et mida kallimaks muutub kütus, seda rohkem otsivad inimesed võimalusi odavamalt tankimiseks ja seda rohkem nende kliendiliinile 6 100 100 helistatakse.

Moppeli sõnul on kütusehinnad eri Eesti paikades erinevad ning hindu korrigeerivad lisaks konkurentsile ka kohalikud tingimused. «Näiteks täna on Olerexis vabariigi keskmisest tasemest odavamad hinnad Ida-Virumaal ja mõnes Tallinna piirkonnas,» ütles Moppel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles