Ligi 250 noort õpetajat on saanud riigilt lähtetoetust

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riik loodab lähtetoetust makstes noori kooli tööle meelitada.
Riik loodab lähtetoetust makstes noori kooli tööle meelitada. Foto: SCANPIX

Riik on viimase nelja aasta jooksul maksnud ligi 250 noorele õpetajale lähtetoetust ning selle saajatest on vaid üks loobunud õpetajaametist.

«Õpetaja lähtetoetust makstakse alates 2008. aasta sügisest,» rääkis haridusministeeriumi üldharidusosakonna peaekspert Kaspar Kreegimäe.

Tänase päeva seisuga on lähtetoetust saanud 246 alustavat õpetajat. «Arvestades eelmise aasta lähtetoetuse saajate hulka, võib eeldada, et ka selgi aastal tuleb taotlejaid kokku 70 ringis või enamgi,» sõnas ta ja lisas, et varasematel aastatel on see arv olnud mõnevõrra väiksem.

Noorele õpetajale makstava toetuse suur oli varem 200 000 Eesti krooni, nüüd siis 12 782 eurot. See summa makstakse välja kolme aasta jooksul, kus esimesel aastal makstakse välja pool summast, kahel järgmisel aastal 25 protsenti.

Seni on toetust saanud kõik, kes on lähtetoetuse tingimustele vastanud.  Toetuse on maksnud tagasi üks inimene, kes loobus õpetajaametist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles