Saarlaste kohukeste tootmine läheb poole suuremaks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bono kohukesed.
Bono kohukesed. Foto: Andres Teiss/Postimees

Augustikuu lõpuks Rakverest Saaremaale oma tootmise kolinud OÜ Nantecom kavatseb varsti hakata Bono kohukesi tegema kahes vahetuses.

Tegelikult on firma nimi nüüdseks Nantecom Saaremaa DeliFood ja selle üks omanikke Margus Puust mõlgutas tootmise siiatoomise mõtteid kuus aastat, kirjutab Meie Maa. Just niikaua on Saaremaa Piimatööstuselt ostetud Rakvere tehase jaoks kohupiima ja kuna sujus hästi, astuti konkreetsed sammud 2010. aastal. Saaremaa Piimatööstus müüs neile oma kinnistust pool hektarit maad, millel asus ka kunagine piima vastuvõtu tsehhi hoone.


«Vaatamata logistilistele raskustele tahtsin ma tootmist Saaremaale tuua,» selgitas 20 aastat toiduainetega tegelenud Margus Puust ja lisas, et põhiline toore, piim, on siiski Saaremaalt.


«Moosi ja suhkrut toome sisse, valmistoodangu transpordil Tallinna Saaremaa piimatööstuse Pinuse lattu komplekteerime siinsete naabritega koormaid,» rääkis Puust. Saare piimatööstuselt ostavad nad rõõska koort, lõssi ja kohupiima.


Nantecom Saaremaa DeliFood toodab kuus 60-80 tonni erinevaid kohukesi ja see müüakse kaubanduskettide kaudu võrdselt kolme Balti riiki. Praegune sortiment küünib 20 erineva tooteni.


«Rakveres oli meil 40 töötajat, siin praegu 30 aga me võtame peagi 11 töötajat juurde teise vahetuse jaoks. Tööjõu saamisega on raske, kohusetundlikke töötegijaid napib, aga kohaliku tööbüroo kaudu oleme siiski inimesi saanud, » rääkis Puust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles