Lemmiklooma kindlustuse väljamaksed ulatuvad sadadesse eurodesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomade ravi on järjest kallim.
Loomade ravi on järjest kallim. Foto: Sille Annuk

Kindlustusseltside pakutav koerte ja kasside kindlustus kogub iga aastaga rohkem kliente ning kahjutasud ulatuvad keskmiselt juba mitmesaja euroni.

ERGO kindlustus on sel aastal välja maksnud 70 juhtumi kahju ligi 10 000 euro väärtuses, mis teeb keskmiseks kahjunõudeks 143 eurot. If kindlustuse keskmine kahjusumma on sel aastal olnud 290 eurot.

Kõige suurem hüvitis oli If kindlustuse vanemtootejuhi Merko Kimsto sõnul suisa 3400 eurot. «Sel juhul jooksis koer aiast välja tänavale ja jäi auto alla. Koer hukkus, tema eest maksime hüvitist umbes 500 eurot, ning ülejäänud summa läks auto remondiks, mis oli koera omaniku vastutuskindlustuse risk ja sisaldus superpaketis,» rääkis Kimsto.

ERGO riskijuhi Sergei Klenovski sõnul on nende suurimad väljamaksed jäänud 1000-1300 euro piiresse. Nende juhtude puhul loom hukkus ja maksti välja kogu looma väärtus. Kõige enam on hüvitatud aga loomade arstiabi. Näiteks sünnitusabi (550 eurot), maksapuudulikkuse ravi (480 eurot), kasvaja eemaldamist (430 eurot), silmapõletiku ravi (420 eurot), luumurdu (350 eurot).

Kuigi kindlustada saab nii koeri kui ka kasse, on rohkem kindlustatud koeri ja nendega on juhtunud ka enamik kindlustusjuhtumeid.

If kindlustusseltsi andmetel on loomade raviarved muutunud iga aastaga üha kallimaks ja kliinikute seas läbi viidud uuring näitas, et hindade kasvu on oodata ka lähitulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles