Kork: streik võib jääda kestma nädalateks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kork.
Andres Kork. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Eesti Arstide Liidu juhi Andres Korgi hinnangul võib 1. oktoobril algav arstide streik jääda kestma nädalateks.

Kork ütles ETV saates «Foorum», et see, kui kaua kestab streik, ei sõltu arstidest, kuid avaldas arvamust, et streik võib kestma jääda nädalateks.

Ta rääkis, et Eesti meditsiini üheks probleemiks on see, et olulise osa välismaale lahkuvatest arstidest moodustavad arst-residendid. Kork selgitas, et resident saab palka 32 tunni, mitte 40 tunni eest nädalas, üks päev on õppimiseks, aga selle eest raha ei maksta.

«Arst-resident - ta ei ole laps, vaid ta on 25-30-aastane inimene, kellel on perekond, üks päev nädalas töötab ta sisuliselt ilma rahata /.../ See on kõige õrnem kontingent, nende hulgas on lahkumine kõige suurem, aga me isegi ei jõua nii kaugele, et maksta neile nagu normaalsele inimesele viis päeva nädalas palka,» ütles Kork.

Saatekülaline märkis, et arstid ei küsi valitsuselt Skandinaavia palku, vaid positiivseid samme, mida paraku ei ole tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles