Eesti ehitusplatsid on töömeestele ohtlikud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajad ei kasuta kõrgustes töötades kaitsevahendeid.
Ehitajad ei kasuta kõrgustes töötades kaitsevahendeid. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Eile tehtud ehitusplatside kontrollreidi ajal avastati 134 rikkumist, millest 14 olid nii tõsised, et objektil keelati töö jätkamine ära.

Eile  toimunud sihtkontrolli käigus leidsid tööinspektorid 25 sedavõrd ohtlikku olukorda, et vajalik oli viivitamatu sekkumine, 14 korral peatati ohtlik töö ja 11 korral keelustati töövahendi kasutamine, teatas tööinspektsioon

Kõige sagedamini ehk 20 objektil leidus puudusi ehitustellingute või redelite juures, näiteks olid kasutusel viletsas korras puidust redelid. 16 korral ei olnud töötajatele tagatud ohutus kõrgustes töötamisel, 15 juhul ei kasutatud vajalikke isikukaitsevahendeid. Kümnel juhul ei olnud ehitusplats korrektselt piiratud, nii et sinna võisid sattuda ka juhuslikud isikud, näiteks majade ümber mängivad lapsed.

Inspektorite otsusel katkestati  13 juhul töö ehitustellingutel ja töölavadel. «Valesti paigaldatud telling on eluohtlik: käesoleval aastal lõppes töösurmaga juhtum, kui töödejuht kukkus alla tellingutelt, millel puudusid piirded,» tuletas meelde tööinspektsiooni pressiesindaja Evelin Kivimaa.

 Kahel korral peatasid tööinspektorid ehitusel töö, kui ehitajatel oli oht katuselt alla kukkuda, sest nad ei olnud kinnitatud turvarakmete ja –köitega. Samuti puudusid katusel allakukkumist takistavad piirded.

Ettevõtetel on kohustus kõrvaldada kõik 134 rikkumist, mida tööinspektorid sihtkontrolli käigus leidsid. Kuue raskema rikkumise puhul alustas tööinspektsioon väärteomenetluse tööandja suhtes.

26. septembril viis tööinspektsioon läbi ühepäevase sihtkontrolli, mille käigus külastasid tööinspektorid 56 ehitusobjekti üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles