Arstide liit: streigi ärajäämist loota pole

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa
Arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa Foto: Raigo Pajula

Arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa ütles, et täna toimunud tervishoiutöötajate üldkoosolekul oli hea auru välja lasta, aga sisulisi vastuseid arstid ei saanud ja streik ära ei jää.

«Ma ei näe ühtegi põhjust, miks me peaks streigi ärajätmist kaaluma hakkama,» kommenteeris Katrin Rehemaa peale Põhja-Eesti Regionaalhaiglas toimunud tervishoiutöötajate üldkoosolekut, kus sotsiaalministeerium Hanno Pevkur ja mitmed teised poliitikud püüdsid vastata küsimustele, kuidas peatada tervishoiutöötajate lahkumine ning kes vastutab arstiabi säilimise eest.

«Auru väljalaskmise mõttes oli üldkoosolek hea, aga seda siduda streigi ärajätmisega on maru optimistlik,» lisas Rehemaa.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles Postimehele enne koosolekut, et nii üldkoosolek kui ka homne kohtumine tervishoiutöötajate esindajatega määravad, kas streik toimub või mitte.

Rehemaa sõnul on ametlikust streigiteatest möödas juba poolteist nädalat, aga selle aja jooksul pole liidule ühtegi ametlikku pakkumist tehtud. «Seda, et arstidel tahetakse 3 protsenti palka tõsta ja õdedel 6 protsenti, loeme me pressiteadetest,» lisas Rehemaa.

Tema sõnul oli tänane silmast-silma kohtumine ministriga peale streigiteadet esimene ja selle korraldas arstide liit. «Minister on meid esimest korda kutsunud enda juurde homme. Aga täna ta ju kinnitas veelkord, et tema mingisuguseid läbirääkimisi pidama ei hakka ei tervishoiutöötajate palga ega kollektiivlepingu üle,» lisas Rehemaa.

Homme kogunevad Pevkuri kutsel tervishoiutöötajate esindusühingud, et arutleda haigekassa prioriteetide üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles