Veskimägi: pikka lepingut ei maksa sõlmida

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi.
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi. Foto: Peeter Langovits

Eleringi juht Taavi Veskimägi kordas ETV saates «Kahekõne» elektrituru avanemist ja tarbijalepingute sõlmimist kommenteerides peaministri sõnu, et lepingu sõlmimisega ei maksa kiirustada ning lisas, et ei maksa sõlmida ka pikka lepingut.

«Täna on tark pigem sõlmida lühike leping, sest turg on arenemisel, aga kindlasti on leping mõistlik,» ütles Veskimägi ning märkis, et tarbija peab olema tark.

«1. jaanuaril on elekter kõigil olemas, ka nendel, kes tahavad rohkem aega, et mõelda,» kinnitas Veskimägi ja lisas, et kogemus on näidanud, et neid inimesi, kes 1. jaanuaril elektrilepingut omavad, on vähemus.

Saatejuht Indrek Treufeldt küsis Veskimägilt, et miks ei võinud elektrituru avanemisga oodata nii kaua, kuni on valmis Estlink2 ja elektriturg on täielikult avatud.

Veskimägi selgitas, et elektrituru avanemine lepiti kokku 2000. aastate alguses, aga lõplik roheline tuli Estlink2 ehitamiseks saadi 2009. aastal, kui võeti vastu Euroopa majanduse taastamise pakett, kus Eesti ja Soome said kumbki 50 miljonit eurot.

«Alles siis oli Soome valmis kaablit ehitama. Turu avanemine ja Estlinki kaabel on omavahel seotud - kui me poleks turgu avanud, poleks keegi ka kaablit ehitanud, sest pole ju mõtet kaablit ehitada, kui pole turgu,» rääkis Veskimägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles