Massiline pensionileminek saab ettevõtete kasvule piduriks

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionärid.
Pensionärid. Foto: Peeter Langovits

Noorte tööhõiveprojekti «Nupp tööle!» eestvedaja Kadri Seederi sõnul on vajalike oskustega töötajate puudus saamas ettevõtete kasvu tõsiseks piduriks.

«Töötajaid on puudu väga mitmes sektoris ja vaadates meie rahvastikutrende, siis see puudus kasvab lähiajal drastiliselt. Seepärast on äärmiselt oluline osapoolte koostöö, et aidata uutel tööturule tulijatel valida neile kõige sobivam eriala, omandada selleks vajalikud oskused ja kogemused ning leida tööandja,» märkis Seeder.

 «Lähiajal muutub olukord mõnedes sektorites – kus toimub massiline pensionileminek ja samal ajal uusi töötajaid peale tulemas ei ole – väga kriitiliseks,» sõnas ta. «Samal ajal millegipärast ei leia – või ei tahagi leida – endale tööturul rakendust terve hulk noori. Küsimus on, kuivõrd toetavad koolisüsteem, noorsootöö, karjäärinõustamine, tööturuteenused ja koostöö tööandjatega teadlikku erialavalikut ning tööturul hakkama saamiseks vajalike oskuste arendamist, et noored «ära ei kaoks».»

Teisipäeval, 2. oktoobril kogunevad Tallinnas tööandjate, noorteorganisatsioonide, karjäärinõustajate ja ametiasutuste esindajad, et arutada, mida erinevad osapooled saavad teha üle 10 000 noore töötu paremaks kaasamiseks tööturule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles