CV Keskus: suvetööde otsimise tippaeg ei ole veel käes

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

CV Keskuse ärijuht Kadri Johansoni sõnul on nende portaalis suvetööde kuulutusi veel vähe - tippaeg jõuab kätte aprillis-mais.

«Kui täna meie juures otsingusse toksida sõna «suve», siis saame vastuseks vaid 10 pakkumist. Osa neist on küll täpselt suviseks perioodiks ajutise töö pakkumised. Praktika ja hooajatöö pakkumisi on täna 54. Seega, midagi juba on, aga tippaeg ei ole veel käes, see tuleb aprillis-mais,» rääkis Johanson.

Enim otsitakse tema sõnul ajutisi abikäsi kindlaks perioodiks ning puhkuste asendajaid. Kategooriate kaupa vaadates on Johansoni sõnul enne puhkuste aega järsk tõus hariduse ja teaduse valdkonna kuulutustes, sest pannakse paika sügisesi koosseise ning värvatakse õpetajaid nii lasteaedadesse, koolidesse kui ka ülikoolidesse.

ITs käib sagimine Johansoni sõnul veebruarist maini, juhtimises on aga kõrghetk hoopis maist juunini, lõppedes täpselt enne jaanipäeva.

Kaubandus, teenindus ja müük varuvad hulgaliselt (lisa)tööjõudu põhiliselt märtsist maini, et mai lõpuks olla valmis suvehooaja alguseks; toitlustuse, turismi ja hotellinduse suur aktiveerumine toimub aprillist juunini, sest just sel perioodil vajatakse tööjõudu suvistesse toitlustuskohtadesse ning turistidega tegelema.

Üldiselt on suurimad kuulutajad Johansoni sõnul suured haiglad ning personaliotsingufirmad.

Tööturu dünaamika on Johansoni sõnul juba aastaid üsna muutumatuna püsinud ja selles on omad väga kindlad tõusu- ja mõõnaajad. «Tööjõupuuduse ajal nihkusid tõusuajad ajaliselt varasemaks, masu peaks seega kõigi eelduste kohaselt tõuse ajas kaugemale nihutama. Ajaline nihe on olnud aastate lõikes 1-2 nädalat,» rääkis ta.

Põhiline virgumine toimub tööjõuturul Johansoni sõnul aprillis-mais ning järgmine augusti keskel-septembris.

«Kevadine tõus tööpakkumiste arvu kasvus on olnud meie tööportaalis 30-50 protsenti ehk ca 500 uut tööpakkumist kui võrrelda maikuud veebruariga. Samuti on aprillis ja mais märgata ka tööotsijate kõrgemat aktiivsust ning agaramat kandideerimist. Tööpuudus muudab selleaastase tõusu väiksemaks, kuid olemata see siiski ei jää,» tõdes ta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles