Arstiteadusüliõpilased: meditsiinisüsteem vajab muudatusi

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstide streik.
Arstide streik. Foto: Toomas Huik

Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts (EAÜS) tõdeb, et meditsiinisüsteem vajab muutusi ning tulevaste arstidena soovivad nad kaasa aidata sellele, et Eesti tervishoiusektoris töötamine oleks innustav nii psühholoogiliselt, sotsiaalselt kui ka majanduslikult.

«Eesti inimene ei ole täna tervishoius esikohal ning see on  probleem, millele tuleb aktiivselt lahendust otsida. Tervishoiutöötajate streik on loonud võimaluse avalikult süsteemi murekohti arutada. Loodetavasti viib diskussioon ühiskonnas kauaoodatud muudatuste algatamiseni ning patsiendikesksuseni meditsiinisüsteemis,» teatab selts.

Eesti arstiteadusüliõpilased soovivad, et arstide streik viiks tervishoiusüsteemi kaasajastamiseni, mis võimaldaks edaspidi patsientidele pakkuda paremat arstiabi ning vähendaks ennetuse kaudu vajadust selle järele igas vanusegrupis.

EAÜS on seisukohal, et tervishoiutöötajad ja patsiendid peavad leidma ühise meele, et suunata otsusetegijaid töötama tänaste probleemide kallal juba täna. «Selleks, et abi oleks kättesaadav ja kvaliteetne, on vaja investeerida inimestesse ja luua läbimõeldud lahendusi probleemide põhjustele. Otsusetegijad peavad tooma tervishoiusüsteemi sõlmküsimused ühiskonnale lähemale, et maksumaksja mõistaks, mille tarbeks tema panust kasutatakse ja miks just sel viisil leiab investeeritud raha parima rakenduse,» märgis EAÜS.

Arstide streik kinnitab tulevasele arstkonnale, et arstkond on ühtne. See loob eeldused koostööks, mis on tugeva tervishoiusüsteemi aluseks. Arstid seisavad selle eest, et kõik meditsiinitöötajad väärivad tunnustust ja õiglast tasu. Meditsiin on tervik, mille toimimiseks on vaja iga arsti, õde ja hooldajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles