Anna teada: kuidas mõjutab arstide streik sinu elu?

Mirjam Mäekivi
, uudistetoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine Mustamäel Põhja-Eesti regionaalhaigla uksel steigiteadet lugemas.
Naine Mustamäel Põhja-Eesti regionaalhaigla uksel steigiteadet lugemas. Foto: Mihkel Maripuu

Täna hommikul algas Tartu Ülikooli kliinikumis ja kolmes suuremas Tallinna haiglas arstide streik, mis tähendab, et enamik eriarste patsiente vastu ei võta. Kui kaua streik kestab, pole seni teada.

Postimees.ee ootab selle loo kommentaaridesse lugejate tagasisidet arstide streigi mõjust teie igapäevaelule. Mida arstide streigist arvate? Kas toetate, kuigi sellega kaasneb paljudele inimestele ebamugavusi? Kuidas teie arvates tuleks streigiolukord lahendada? Kas olete saanud teate arstivisiidi ärajäämisest ning milliseid tundeid see teis tekitas? Kaua visiiti ootasite ja kuidas plaanite tekkinud olukorra lahendada? Kas teile on juba uut arstiaega pakutud ning kui palju selleni aega on? Kas olete kaalunud eraarsti vastuvõtule minekut?

Arstide liit on teatanud, et töörahu saabub tervishoiuvaldkonnas siis, kui sõlmitakse kollektiivleping, mis piirab töökoormust ja parandab töötingimusi, ning palgatõus on ainult üks osa sellest lepingust.

Arstide liit nõuab arstidele 20 protsenti ning õdedele ja hooldajatele üle 40 protsendi suuremat palka. Haigekassa nõukogu on pakkunud võimalust tõsta arstide palka uuest aastast kolm protsenti ning õdede-hooldajate töötasu kuus protsenti.

Tervishoiusektori tööandjaid ühendav haiglate liit tegi eelmise nädala lõpul arstide liidule ettepaneku tõsta uuest aastast 6,6 protsendi võrra palka kõigil tervishoiutöötajatel.

Streigi ajal antakse erandina TÜ kliinikumis, Põhja-Eesti regionaalhaiglas, Ida-Tallinna keskhaiglas ja Lääne-Tallinna keskhaiglas arstiabi kuni 18-aastastele (kaasa arvatud) lastele, onkoloogilist ja hematoloogilist ravi saavatele patsientidele ning rasedatele kõikidel erialadel. Samuti töötavad erakorralise meditsiini osakonnad (EMO).

Kõik haiglad on lubanud ärajäävast vastuvõtuajast patsiente teavitada ehk neile helistada vähemalt päev või pool päeva enne vastuvõtuaega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles