Mikser: meditsiini rahastamise vastutus on Ansipil

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Sven Mikser kinnitab, et valitsus peab vastutama Eestis tervishoiu korraldamise eest.

«Vastustus Eesti tervishoiu korraldamise ja rahastamise eest lasub täiel määral vabariigi valitsusel. Neil on kohustus luua tingimused, et eesti inimesed saaksid võimalikult head arstiabi,» teatas Mikser ja lisas: «On ülimalt kahetsusväärne, et Andrus Ansipi kaheksa peaministriaasta jooksul ei ole probleemidega sisuliselt tegeletud.»

Mikser rõhutas, et meditsiinitöötajate väljavool on tõsiasi. «Tulevikus saab kvaliteetses tervishoius kindel olla vaid siis, kui riik arstide õiglastele nõudmistele vastu tuleb,» märkis ta.

Mikseri hinnangul ei saa meditsiini juhtida vähempakkumine, vaid tervishoiutöötajad peavad olema korralikult makstud. «Valitsus püüab hetkel vastandada arstide palgataset Eesti suhteliselt madala keskmise sissetulekuga. Propagandistlik soov näidata arste ahnetena on katse tähelepanu asja olemuselt kõrvale juhtida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles