Briti terapeudid püüavad ravida homoseksuaalsust

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa Briti psühhiaatreid püüab tõestatud meetodite puudumsest hoolimata ravida homoseksuaalsust. Pildil 2007. aasta geiparaad Tallinnas.
Osa Briti psühhiaatreid püüab tõestatud meetodite puudumsest hoolimata ravida homoseksuaalsust. Pildil 2007. aasta geiparaad Tallinnas. Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht
Londoni teadlaste tehtud küsitlusest selgus, et kuigi inimese seksuaalse orientatsiooni muutmiseks pole leitud ühtegi tõhusat meetodit, püüab osa Briti psühhoterapeute siiski homoseksuaalsust ravida.

Ajakirjas BMC Psychiatry avaldatud uuringu tulemustest selgus, et pea viiendik küsitletud terapeutidest oli püüdnud abistada oma patsienti homoseksuaalsete tunnete allasurumisel ja neli protsenti oli püüdnud muuta patsiendi seksuaalset orientatsiooni, vahendas BBC.

Professor Michael King Londoni ülikooli kolledžist ütles, et loomulikult on professionaalil kohustus vastuvõtule tulnud patsienti aidata, kuid selleks tuleb kasutada tõestusmaterjalidel põhinevaid meetodeid, antud juhul uurida välja inimese mure põhjus ja aidata tal olukorraga kohaneda.

«Teame, et pingutused muuta inimese seksuaalset orientatsiooni ei too märkimisväärset tulemust ja võivad tekitada suurt kahju,» sõnas King ja lisas, et selles valguses on ka uuringu tulemused ärevust tekitavad – ikka leidub neid, kes seda fakti ignoreerivad.

USAs on homoseksuaalsuse ravimise teemal käinud kuum arutelu ja sealsete psühhiaatrite ühendus on kutsunud kõiki eetikat tähtsaks pidavaid terapeute inimese seksuaalse orientatsiooni muutmise katsetustest hoiduma.

Samas leidub organisatsioone, mis rõhutavad inimese õigust ravi saada ja professionaalide õigust ravi pakkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles