Loomapsühholoog: koera ja väikelast ei tohi jätta omapäi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koera ei tohi söögi ajal segada.
Koera ei tohi söögi ajal segada. Foto: SCANPIX

Juhtumid, kus koer ründab väikelast, on kogu maailmas väga haruldased. Sellistel puhkudel vastutavad toimunu eest lapse vanemad ja loomaomanikud.

«Koera ei tohi jätta koos lapsega jätta samasse ruumi ilma järelevalveta,» rääkis Läti raadiojaamale Baltkom loomapsühholoog Inga Cerbule. «Kui lahkute toast kasvõi sekundiks, siis võtate kaasa lapse või viite koera toast välja,» tõi ta näite. Kui koer hammustab, siis tuleb olla veelgi ettevaatlikum.

Asjatundja sõnul teab koer, et laps on temast nõrgem. Nii nagu koer ei luba oma toidukausi juurde kutsikat, ei luba ta sinna ka last. Naine tõi näite, et Ameerikas hukub igal aastal koerte tõttu  20- 25 last, samas kui  vanemate käe läbi saab surma 2000 last.

Laupäeval tappis koer Riias kaheksakuuse tüdruku. Ilmselt lähenes laps koera toiukausile, kui too parajasti sõi. Esialgsetel andmetel oli tegu pere enda bokseriga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles