Saaremaa matkarajad jõuavad nutitelefoni

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matkajad.
Matkajad. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Saaremaal kaardistatakse neli matkarada, mille kohta koostatakse põhjalikud juhendid ja kus saab matkata kas või nutitelefoni abi kasutades.

«Soovituslikud matkarajad on läbitavad jalgsi ning kulgevad mööda metsateid ja -sihte ja lihtsalt läbitavaid loodusmaastikke,» kirjeldas Saarte Häälele Simmo Kikkas MTÜ-st Karujärve Tervisespordikeskus radasid, mida kaardistama hakatakse.

Matkarajad on erineva raskusastmega, nii ühe- kui ka mitmepäevase matka jaoks. Märgitakse ära ka telkimiskohad või soovitatakse läheduses asuvaid teenusepakkujaid. Ilmselt on mõni rada läbitav ka maastikurattal.

Matkarajad kantakse spetsiaalsete teejuht-failidena internetti (www.visitsaaremaa.ee), kust igaüks saab need oma nutivahendisse (GPS, telefon, arvuti) laadida ja matka alustada. Kui kogu raja ulatuses on olemas mobiililevi, saab Kikkase sõnul telefonis vastavat rakendust lahti hoides teejuhti kasutada kas või otse internetis.

Kikkas täpsustas veel, et matkarajad kulgevad maadel, kus kehtib igameheõigus ja ei ole liikumispiiranguid. Kõik matkaraja ligiduses asuvad looduslikud ja kultuurilised objektid kaardistatakse ning teejuht-faili pannakse nende kohta selgitused.

Kes satub matkarajale kogemata, omamata telefonis eelnevalt rakendust, leiab raja algusest QR-koodi, mille abil saab ka sealt rakenduse telefoni laadida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles