Professor: aruteludelt peaks jõudma ka poliitiliste otsusteni

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Starkopf
Joel Starkopf Foto: Priit Mürk

Tartu ülikooli arstiteaduskonna dekaan Joel Starkopfi sõnul on tänu praegusele arstide streigile tähtsad teemad nö lauale tõstetud, kuid nüüd peaks aruteludelt jõudma ka poliitiliste otsusteni.

Starkopf ütles, et ükski streik ei ole hea ja midagi meeldivat ei ole selles kunagi, kuid tänu praegusele streigile on olulised teemad lauale tõstetud ning aruteludelt peaks jõudma nüüd ka poliitiliste otsusteni, vahendab ERR Uudised.

«Mida kauem otsustega venitada, seda halvemaks olukord kujuneb,» märkis professor, kelle sõnul teevad otsuseid küll poliitikud, kuid teiste asi on neile head nõu anda.

Starkopfi sõnul on Eestis liiga palju aktiivravihaiglaid (kokku 17), ning üks esimestest sammudes, mida teha tuleks, on haiglavõrgu korrastamine – kogu Eesti peale võiks tema nägemuses olla vaid paar haiglat, milel oleks keskne juhtimine.

«Kaks-kolm haiglat Eesti peale ei tähenda kindlasti seda, et väikelinnades või maakonnakeskustes arstiabi haigla formaadis kaoks,» ütles Starkopf ja selgitas, et pigem tähendaks see, et haiglavõrk oleks süsteemselt koordineeritud suurte keskuste poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles